مسئولان شرکت تولید نیروی برق ماهتاب کهنوج در آستانه عرضه اولیه سهام خود در بازار دوم فرابورس ایران به تشریح ظرفیتهای این شرکت در نشست خبری «یک دیدار، یک عرضه» پرداختند و از مهمترین برنامههای جاری و در دست اقدام خود، اطلاعاتی ارائه کردند.
به گزارش بورس24 ؛قائممقام هلدینگ ماهتاب گستر که شرکت تولید نیروی برق ماهتاب کهنوج بهعنوان یکی از شرکتهای زیرمجموعه این هلدینگ بهشمار میرود، در ابتدای این نشست گفت: شرکت ماهتاب گستر بهعنوان اولین شرکت خصوصی ایرانی فعال در زمینه تولید و فروش انرژی الکتریکی و برق محسوب میشود که از سال 80 فعالیت خود را آغاز کرده و هماکنون مالک تمام یا بخشی از ۹ نیروگاه با قدرت تولیدی ۳۱۰۰ مگاوات برق است.
بهمن مسعودی با اشاره به اینکه در شرکت ماهتاب گستر هیچگونه سهم دولتی یا شبهدولتی وجود ندارد، عنوان کرد: فعالیتهای ماهتاب گستر در زمینه تولید و تجارت برق است و برخی سیاستها را در اجرای پروژهها در دستور کار دارد که از آن جمله میتوان به مواردی همچون تشکیل شرکت پروژه مستقل برای هر طرح، استفاده مناسب از برونسپاری، پوشش ریسک و افزایش بهرهوری و توجه بیش از پیش به مسئولیتهای اجتماعی، زیستمحیطی و معماری اشاره کرد.
وی چارچوب ماهتاب در انتخاب پروژهها را مواردی همچون تمرکز بر پروژههای برق، ورود به پروژههایی که از IRRE (نرخ بازده داخلی تعدیلشده) مناسب برخوردارند، انتخاب ساختگاه مناسب (دسترسی به گاز، دسترسی به شبکه و پست، حداکثر استفاده از تکنولوژی روز دنیا و ...) دانست و افزود: در چشمانداز این شرکت هدفگذاری شده تا بهعنوان توسعهدهنده و سرمایهگذار الگو و سرآمد انرژی در کشور و مطرح در سطح کشورهای هدف باشیم که این چشمانداز دارایی ابعادی ازجمله سهم قابلتوجه در تامین انرژی الکتریکی کشور، ایجاد و ارتقای ارزش برای ذینفعان در چارچوب توسعه پایدار، رشد و توانمندسازی نیروی انسانی و ارائه خدمات مناسب به مشتریان است.
در ادامه مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق ماهتاب کهنوج نیز که یکی شرکتهای زیرمجموعه ماهتاب گستر بوده و بهزودی بخشی از سهام آن در فرابورس ایران عرضه خواهد شد، به معرفی این شرکت پرداخت و گفت: ماهتاب کهنوج در سال 86 بهعنوان یک شرکت سهامی خاص تاسیس و در سال 94 به سهامی عام تبدیل شد. هماکنون نیز این شرکت مالک دو نیروگاه ترکیبی شوباد با ظرفیت نهایی هزار مگاوات و نیروگاه گازی کهنوج با ظرفیت 75 مگاوات است که عملیات اجرایی فاز اول نیروگاه شوباد شامل یک بلوک سیکل ترکیبی به ظرفیت اسمی 484 مگاوات در مراحل پایانی قرار دارد.
علیاکبر نادر عظیم زاده نحوه فروش محصول این شرکت را بهصورت تضمینی به توانیر به مدت 5 سال و فروش به بازار خردهفروشی، بورس انرژی و دوجانبه پس از قرارداد تضمینی عنوان کرد و ادامه داد: این شرکت 230 میلیون یورو تسهیلات از صندوق توسعه ملی دریافت کرده که با نرخ بهره پایین 5 درصد است.
وی در ادامه به تشریح مزیتهای شرکت برق ماهتاب کهنوج پرداخت و گفت: واقعشدن نیروگاه در یکی از مراکز مصرف برق کشور، برخورداری از بازار مطمئن در دوره فروش تضمینی با ضریب بار بالا بهدلیل قرار گرفتن در موقعیت مناسب شبکه، درآمد بیشتر در مقایسه با نیروگاههای منطقه اعم از دولتی و خصوصی بهدلیل بالا بودن ضریب بار نیروگاه سیکل ترکیبی شوباد و همچنین بالاتر بودن میزان راندمان نیروگاه شوباد (49.5 درصد) نسبت به متوسط نیروگاههای کل کشور (38.9 درصد) و متعاقبا صرفهجویی در سوخت و کاهش هزینههای مربوطه ازجمله مهمترین مزیتهای این شرکت در مقایسه با سایر نیروگاههای تولید برق در کشور است.
مدیرعامل شرکت ماهتاب کهنوج همچنین به تشریح برخی ارقام مهم در صورتهای مالی این شرکت پرداخت و افزود: سرمایه شرکت 633 میلیارد ریال است که 253 میلیارد افزایش سرمایه آن در مراحل پایانی ثبت قرار داشته و طی یکی دو روز آینده نهایی خواهد شد.
وی سود پیشبینیشده برای سهم این شرکت را نیز یک هزار و 57 ریال عنوان و اظهار کرد: بهزودی 5 درصد از سهام ماهتاب کهنوج در بازار فرابورس ایران عرضه اولیه میشود و بنا داریم 5 درصد دیگر از سهام این شرکت را نیز تا پایان سال عرضه کنیم.
منبع:فرابورس
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.